2016. június 7., kedd

Padlizsánkrém

Egy szegény padlizsán már türelmetlenül várakozott a hűtőben, hogy kiderüljön mi is lesz a sorsa...:)
Így hát tegnap este előkaptam és végül padlizsánkrém lett belőle! Még sosem csináltam korábban, pedig nagyon finom és könnyen összedobható!

Hozzávalók:

-1 padlizsán ( nálam 45 dkg)
-1 gerezd fokhagyma
-2 ek olíva olaj
-fél vöröshagyma
-só, bors
-1 tk mustár
-1 tk citromlé

Elkészítés:

A padlizsánt mossuk meg, majd vágjuk félbe és előmelegített sütőben süssük mindkét oldalát 20-20 percig, amíg a bőre ráncossá nem válik és a húsa meg nem puhul.

Ezután húzzuk le a bőrét, és a többi hozzávalóval együtt rakjuk az aprítógépbe. Keverjük addig amíg krémes nem lesz, és ízlés szerint ízesítsük.

Mellette egy kendermag-tápióka-bambuszrost lisztes kenyeret láthattok, mi azzal ettük! Próbáljátok ki! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése