2016. december 14., szerda

Pannetone kuglóf

Alig vártam már, hogy megsüljön ez a kuglóf, fenséges illatok jöttek közben a sütőből! :)

Pannetonnak indult, de hívhatjuk karácsonyi kuglófnak is, megpakolva minden finomsággal! :) Puha és egyáltalán nem száraz, igazi ünnepi finomság, de uzsicsomagba is könnyen csomagolható.

Próbáljátok ki, akár az ünnepekre, akár csak hangolódásképp.

Hozzávalók:

-15 dkg Anyasüti puha piskóta lisztkeverék
-3 S-es tojás
-8 dkg kókuszolaj
-4 ek. vaníliás eritrit
-2 dl mandulatej
-1 narancs reszelt héja
-5 g szódabikarbóna
-2 dkg mazsola
-2 dkg aszalt vörösáfonya
-2 dkg házilag kandírozott narancshéj
-2 dkg házilag kandírozott citromhéj

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjéket egy csipet sóval verjük kemény habbá.

A folyékony kókuszolajhoz keverjük hozzá a tojássárgájákat, az édesítőt és a mandulatejet.

Ezután keverjük hozzá a lisztkeveréket és a szódabikarbónát.

Ízlés szerint rakjunk bele aszalványokat, nálam elég sok minden került bele most, persze ha valaki ennyi mindent nem szeretne belerakni, nyugodtan csökkentse le a mennyiségeket.

A végén óvatosan forgassuk hozzá a tojáshabot és lazítsuk fel a tésztát.

Egy kisebb kuglóf formát kenjünk ki kókuszzsírral és egyenletesen oszlassuk el a tésztát, párszor ütögessük hozzá a konyhapulthoz, hogy jól el tudjon oszlani a tészta. Kicsit izgultam, hogy ki fog-e jönni belőle a tészta, ha megsült, de szerencsére elsőre sikerült, de használhattok szilikonos formát is, ha biztosra szeretnétek menni.

180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig, kb 30 perc alatt süssük készre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése