2017. január 30., hétfő

Brokkolis édesburgonya főzelék


Nehogy azt higgyétek ám, hogy mi mindig csak sütit és turmixot eszünk, de mivel este van csak időm főzni, sokszor csak gyorsan bedobozolom másnapra, mert lámpafénynél nem szeretek fényképezni.

De most olyan finom főzeléket főztem, ami még újdonság is a blogon, hogy megosztom veletek is! :)

Nekem húsgombóccal, Atinak zöldséggombóccal készült, így vegáknak is tökéletes ebéd.

Hozzávalók:

-25 dkg brokkoli
-60 dkg fehér húsú édesburgonya
-1 csokor petrezselyem
-só, bors
-1 babérlevél
+ 1 ek. tápióka keményítő
-2 ek sűrű kókusztej/ totu krém extra

Elkészítés:

Az édesburgonyákat hámozzuk meg, kockázzuk fel és rakjuk fel főni annyi vízzel amennyi épp ellepi.

Mikor már nagyjából megpuhult, adjuk hozzá a brokkoli rózsákat is, sózzuk-borsozzuk és főzzük együtt puhára.

Egy merőkanálnyi adagot merjünk ki belőle, hozzá a tápióka keményítőt és a kókusztejet és egy magas falú edényben botmixerrel pürésítsük.

Ezután öntsük vissza a főzelékhez, keverjük hozzá az apróra vágott petrezselymet is és még egy utolsót forraljunk rajta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése