2018. január 3., szerda

Barnamártásos marha édesburgonya gnocchival

A most következő étel nálunk a kedvenc családi aduász, egy fogalom! :) Általában karácsonykor vagy szülinapokon esszük. Isteni finom, mindenkit le lehet venni vele a lábáról! :) Régen knédlivel szoktuk enni, most édesburgonyás gnocchi készült mellé köretnek.

Idén karácsonykor kivételesen most elmaradt, úgyhogy kaptunk az alkalmon január elején már elkészült és azt hiszem a méltó recepttel kezdhetjük így 2018-at. Szinte hihetetlen, hogy eddig még nem került fel a blogra, úgyhogy ajánlom nektek nagy szeretettel a féltve őrzött barnamártásos marha receptünket! :)

Hozzávalók:

- 1 kg marha comb vagy lapocka
- 10 dkg szalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 sárgarépa
- 2 db savanyú uborka
- 1 kis üveg sűrített paradicsom
- 1 ek. mustár
- 1 dl vörösbor
+ tápióka keményítő a húsok forgatásához

Elkészítés:

A húsokat szeleteljük fel, sózzuk-borsozzuk és a tápióka keményítőben forgassuk meg, majd ezután forró serpenyőben olajon süssük meg mindkét oldalukat. Ilyenkor még nem kell készre sütnünk, elég ha csak kérge lesz a húsnak és egy kicsit megpirul.

Egy másik serpenyőben olívaolajon pirítsuk meg az apróra vágott füstölt szalonnát, majd ebben  dinszteljük meg a vöröshagymát és a felkarikázott sárgarépát majd a végén öntsük fel annyi húslevessel vagy alaplével, hogy éppen elfedje.

Daraboljuk bele a savanyú uborkát és keverjük hozzá a sűrített paradicsomot is.

Tegyük vissza bele a húsokat, főzzük puhára majd szedjük ki.

A maradék szószt turmixoljuk össze, adjunk még hozzá 1 evőkanál mustárt és 1 dl vörösbort, legvégül rakjuk vissza a húsokat és még utoljára forraljuk össze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése